Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Koufurderrige

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Koufurderrige leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs check je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Koufurderrige.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals bittere thee en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €235 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid KoufurderrigeTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8529
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Koufurderrige

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal mensen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Koufurderrige hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Koufurderrige?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Koufurderrige. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Koufurderrige ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Koufurderrige

De waterhardheid van het drinkwater in Koufurderrige is ongeveer 6.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-koufurderrige-8529

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • General electric GXOF18KE
 • Delta Isera

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Koufurderrige verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Koufurderrige.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €125 voor een magnetische ontharder tot wel €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €770 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Koufurderrige.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Mechanische waterontharderCirca €690
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1080
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €95 per jaar
MontageC.a. €160
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Koufurderrige?
De hardheid van het water in Koufurderrige is circa 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Koufurderrige.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie