Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Breezanddijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Breezanddijk heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Breezanddijk.
 • Dit kan leiden tot onder andere een witte aanslag op het glaswerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €330 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid BreezanddijkHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8766
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Breezanddijk

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de huishoudens kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Breezanddijk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Breezanddijk?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Breezanddijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Breezanddijk ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Breezanddijk

De waterhardheid van het leidingwater in Breezanddijk is ongeveer 6.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-breezanddijk-8766

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • SoluCalc SoluCalc
 • Atag Descale 30
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Bayard Tenera 28
 • Watergenius Blue Line Advance

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Breezanddijk verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Breezanddijk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €690 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1525 en €2125 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Breezanddijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderVanaf €810
Elektrische waterontharderVanaf €1040
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenRond de €145 p/jaar
InstallatieC.a. €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Breezanddijk?
De hardheid in Breezanddijk is doorgaans 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Breezanddijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie