Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tjalhuizum

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Tjalhuizum heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je handige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Tjalhuizum.
 • Hierdoor ontstaan onder andere huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €255 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid TjalhuizumFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8772
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Tjalhuizum

Heb je last van apparaten die slecht werken en/of veel schoonmaakwerk? Steeds meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en kalkvrije leidingen. In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Tjalhuizum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tjalhuizum?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Tjalhuizum. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Tjalhuizum zit met een waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Tjalhuizum

De waterhardheid van het drinkwater in Tjalhuizum is om en nabij de 6.30 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tjalhuizum-8772

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Waterboss 700 CWB700n
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Halutec Domus DPS 600
 • North Star Okosoft 35
 • Judo Quicksoft Uno

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tjalhuizum reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tjalhuizum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1275 en €2125 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Tjalhuizum.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten experts, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Elektronische waterontharderC.a. €1000
Reinigingszout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €210
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Tjalhuizum?
De hardheid in Tjalhuizum is circa 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tjalhuizum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie