Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Nijland heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Nijland.
 • Dit kan leiden tot issues zoals slecht functionerende apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid NijlandWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8771
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nijland

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Steeds meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nijland was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nijland?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nijland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nijland kent een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nijland

De waterhardheid van het leidingwater in Nijland bedraagt ongeveer 6.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nijland-8771

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • SuperSoft SuperSoft
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Apic Heracles
 • Digisoft EC-500
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nijland minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nijland.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €160 voor magnetische ontharders tot zo’n €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €750 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1425 en €1925 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Nijland.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Mechanische waterontharderC.a. €650
Elektrische waterontharderV.a €1120
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €130 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Nijland?
De hardheid van het water in Nijland is plus minus 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nijland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energierekening, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie