Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Easterein

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Easterein heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten check je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

  • Waterhardheid van 6.30 dH in Easterein.
  • Mogelijk heb jij last van problemen als glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
  • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
  • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
  • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid EastereinWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8734
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

  • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
  • Bespaar meer dan 20% energie.
  • Geen kalkaanslag in de badkamer.
  • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

  • dichtgeslibde leidingen.
  • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
  • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
  • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Easterein

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huishoudens installeren een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Easterein heb je binnen mun van tijd geregeld.

  1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
  2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
  3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
  4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
  5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Easterein?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Easterein. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

  • Easterein heeft een waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
  • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
  • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
  • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
  • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Easterein

De waterhardheid van het leidingwater in Easterein is om en nabij de 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-easterein-8734

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

  • North Star 11ED
  • Century CWS 100V/UF
  • North Star 25ED
  • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
  • Aquarex IMP Pro 26

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Easterein verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

  1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
  2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
  3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
  4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
  5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

  • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
  • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
  • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
  • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Easterein.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot wel €2300 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €710 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €2200 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Easterein.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en vandaag nog monteurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Elektronische waterontharderCirca €1110
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €125 per jaar
InstallatieC.a. €190
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Easterein?
De hardheid van het water in Easterein is doorgaans 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Easterein.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie