Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boazum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Boazum leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Boazum.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als bittere thee en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BoazumHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8635
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Boazum

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Súdwest-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Boazum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Boazum?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Boazum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Boazum heeft een waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Boazum

De waterhardheid van het leidingwater in Boazum is ongeveer 6.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-boazum-8635

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Bayard Ecosoft 10
 • Remon Waterontharders Kupa XL

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boazum reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Boazum.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €145 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €750 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1750 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Boazum.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €960
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenRond de €100 per beurt
PlaatsingRond de €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Boazum?
De hardheid in Boazum ligt op 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Boazum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie