Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kemzeke

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kemzeke leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je belangrijke informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Kemzeke.
 • Dit kan leiden tot situaties als eczeem klachten en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid KemzekeHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteStekene
Postcode9190
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kemzeke

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of veel schoonmaakwerk? Veel mensen installeren een handige waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Stekene kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kemzeke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kemzeke?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kemzeke. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Kemzeke ontvangt een waterhardheid van 12,32. Definitie: Hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kemzeke

De waterhardheid van het drinkwater in Kemzeke is ongeveer 12,32 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-kemzeke-9190

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow
 • Remon Waterontharders Kama
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Erie Slimline Eco14

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kemzeke minimaliseer je de dH waarde van 12,32 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kemzeke.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €850, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €2125 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kemzeke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig snel monteurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderRond de €850
Elektrische waterontharderC.a. €1200
Zouttabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €115 per beurt
PlaatsingCirca €220
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Kemzeke?
De hardheid van het leidingwater in Kemzeke is plus minus 12,32 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kemzeke.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie