Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Urmond

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Urmond leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Urmond.
 • Dit is de oorsprong van problemen als droog haar na het douchen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid UrmondTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6129
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Urmond

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en onnodig veel schoonmaken? Steeds meer mensen nemen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Stein opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Urmond hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Urmond?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Urmond. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Urmond kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Urmond

De waterhardheid van het leidingwater in Urmond ligt op ong. 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-urmond-6129

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • North Star 9ED
 • Watercompany Softflow 20
 • Erie IQsoft Eco9
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Atlantis Cabinet A-20R

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Urmond voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Urmond.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €790, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1300 en €1850 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Urmond.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct installatiebedrijven, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Mechanische waterontharderRond de €770
Waterontharder (elektrisch)V.a €1150
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractV.a €100 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Urmond?
De hardheid van het water in Urmond is doorgaans 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Urmond.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie