Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Soesterberg

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Soesterberg maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.50 dH in Soesterberg.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere water met een vreemde smaak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid SoesterbergHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3769
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Soesterberg

Heb je last van een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Soest kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Soesterberg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Soesterberg?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Soesterberg. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Soesterberg heeft een gemeten waterhardheid van 6.50. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Soesterberg

De waterhardheid van het leidingwater in Soesterberg is 6.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-soesterberg-3769

Vaak geplaatste ontharders

 • Bayard Ecosoft 15
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • BWT Bestsoft 11

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Soesterberg reduceer je de dH waarde van 6.50 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Soesterberg.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen beginnen bij €780 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1750 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Soesterberg.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je moeiteloos en kosteloos installatiebedrijven, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Mechanische waterontharderC.a. €670
Elektrische waterontharderV.a €1120
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €95 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €220
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Soesterberg?
De hardheid in Soesterberg komt uit op ong. 6.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht is plus minus 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Soesterberg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie