Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bunschoten-Spakenburg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Bunschoten-Spakenburg zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je handige informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Bunschoten-Spakenburg.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Bunschoten-SpakenburgWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bunschoten-Spakenburg

Heb je last van een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Bunschoten zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bunschoten-Spakenburg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bunschoten-Spakenburg?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bunschoten-Spakenburg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bunschoten-Spakenburg ontvangt een waterhardheid van 5.90. Samengevat: zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Bunschoten-Spakenburg

De waterhardheid van het water in Bunschoten-Spakenburg is ongeveer 5.90 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bunschoten-spakenburg-3751

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Atag Descale 10
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Apic Melite
 • Halutec SensorSoft

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bunschoten-Spakenburg verklein je de dH waarde van 5.90 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bunschoten-Spakenburg.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €820, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1525 en €2000 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Bunschoten-Spakenburg.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos experts, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderRond de €840
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €910
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudVanaf €90 per beurt
InstallatieV.a €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Bunschoten-Spakenburg?
De waterhardheid in Bunschoten-Spakenburg is ongeveer 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Utrecht ligt rond de 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Bunschoten-Spakenburg.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie