Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lage Vuursche

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Lage Vuursche resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.50 dH in Lage Vuursche.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als slecht functionerende apparaten en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Lage VuurscheZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3749
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Lage Vuursche

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en/of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal huishoudens plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Baarn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Lage Vuursche hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lage Vuursche?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lage Vuursche. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt structureel lagere energiekosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lage Vuursche ontvangt een waterhardheid van 6.50. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lage Vuursche

De waterhardheid van het drinkwater in Lage Vuursche is om en nabij de 6.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lage-vuursche-3749

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis AT210
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • BWT AQA life
 • Watergenius Blue Line Max
 • Electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lage Vuursche reduceer je de dH waarde van 6.50 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lage Vuursche.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €115 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €790 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1425 en €2225 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lage Vuursche.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Waterontharder (elektronisch)C.a. €980
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €120 per jaar
InstallatieCirca €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Lage Vuursche?
De hardheid van het leidingwater in Lage Vuursche komt uit op ong. 6.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lage Vuursche.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie