Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eemdijk

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Eemdijk heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.90 dH in Eemdijk.
 • Hierdoor ontstaan onder andere droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €245 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid EemdijkTechnische uitleg werkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3754
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Eemdijk

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en eindeloos schoonmaken? Flink wat Nederlanders lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Bunschoten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Eemdijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eemdijk?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Eemdijk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Eemdijk zit met een waterhardheid van 5.90. Concreet: zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, minder last van een droge huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Eemdijk

De waterhardheid van het drinkwater in Eemdijk is ongeveer 5.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eemdijk-3754

Interessante installaties

 • Bayard Ecosoft 10
 • Aquarex IMP Pro 18
 • BWT AQA Perla 5
 • Erie Maxima Eco11
 • Detandt-Simon Primo 20

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eemdijk reduceer je de dH waarde van 5.90 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Eemdijk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €830, zonder installeren. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1450 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Eemdijk.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel experts, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektronische waterontharderC.a. €1080
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €150 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €175
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Eemdijk?
De hardheid in Eemdijk komt uit op ong. 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Utrecht is circa 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eemdijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie