Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zepperen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 25,76 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Zepperen heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je praktische info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 25,76 dH in Zepperen.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als aanslag op servies en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZepperenHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zepperen

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of te veel schoonmaken? Een groeiend aantal mensen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de gemeente Sint-Truiden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Zepperen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zepperen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zepperen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zepperen ontvangt een waterhardheid van 25,76. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zepperen

De waterhardheid van het leidingwater in Zepperen bedraagt circa 25,76 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-zepperen-3800

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • North Star 25ED
 • Grunbeck softliQ:MC32

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zepperen verklein je de dH waarde van 25,76 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zepperen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €650 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1800 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Zepperen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €135
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €790
Elektrische waterontharderCirca €910
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €85 p/jaar
PlaatsingBegint bij €170
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Zepperen?
De waterhardheid in Zepperen ligt op 25,76 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zepperen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie