Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Groot-Gelmen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 25,76 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Groot-Gelmen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 25,76 dH in Groot-Gelmen.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Groot-GelmenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Groot-Gelmen

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een handige waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkere watersmaak en lagere energiekosten. In de gemeente Sint-Truiden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Groot-Gelmen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Groot-Gelmen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Groot-Gelmen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Groot-Gelmen zit met een waterhardheid van 25,76. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Groot-Gelmen

De waterhardheid van het drinkwater in Groot-Gelmen is ongeveer 25,76 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-groot-gelmen-3800

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pallas) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Groot-Gelmen reduceer je de dH waarde van 25,76 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Groot-Gelmen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1750 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €680, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2250 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Groot-Gelmen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel vakmannen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Elektronische waterontharderRond de €930
Onthardingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €160 per 12 maanden
PlaatsingV.a €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Groot-Gelmen?
De waterhardheid in Groot-Gelmen is grofweg 25,76 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Groot-Gelmen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie