Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Halmaal

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 25,76 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Halmaal resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 25,76 dH in Halmaal.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €255 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HalmaalHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Halmaal

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en lagere stookkosten. In de gemeente Sint-Truiden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Halmaal was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Halmaal?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Halmaal. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zacht en fris water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Halmaal heeft een waterhardheid van 25,76. Dit staat voor Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Halmaal

De waterhardheid van het drinkwater in Halmaal bedraagt ongeveer 25,76 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-halmaal-3800

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Halmaal voer je de dH waarde terug van 25,76 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Halmaal.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot wel €1775 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €810 (zonder installatiewerk). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1125 en €2250 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Halmaal.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Mechanische waterontharderC.a. €740
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Regeneratiezout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €115 p/jaar
MontagekostenRond de €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Halmaal?
De waterhardheid in Halmaal is om en nabij de 25,76 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Halmaal.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie