Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ordingen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, smerig water of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 25,76 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Ordingen heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 25,76 dH in Ordingen.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €250 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OrdingenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Ordingen

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en extra zeep en shampoo nodig? Veel huishoudens bestellen een handige waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de gemeente Sint-Truiden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Ordingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ordingen?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ordingen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ordingen zit met een waterhardheid van 25,76. Definitie: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ordingen

De waterhardheid van het drinkwater in Ordingen is 25,76 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ordingen-3800

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • North Star 20ED
 • Grunbeck softliQ:SC23

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ordingen reduceert je de dH waarde van 25,76 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ordingen.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €760, zonder installeren. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1250 en €2100 inclusief installatiewerk. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Ordingen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en gratis merken, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1030
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €105 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €260
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Ordingen?
De hardheid in Ordingen is doorgaans 25,76 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ordingen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie