Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kerkom-Bij-Sint-Truiden

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 25,76 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kerkom-Bij-Sint-Truiden resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 25,76 dH in Kerkom-Bij-Sint-Truiden.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per 12 maanden.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Kerkom-Bij-Sint-TruidenZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kerkom-Bij-Sint-Truiden

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen of witte aanslag op het glaswerk? Een groot deel van de Vlamingen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Sint-Truiden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Kerkom-Bij-Sint-Truiden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kerkom-Bij-Sint-Truiden?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kerkom-Bij-Sint-Truiden. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kerkom-Bij-Sint-Truiden zit met een waterhardheid van 25,76. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kerkom-Bij-Sint-Truiden

De waterhardheid van het water in Kerkom-Bij-Sint-Truiden is ongeveer 25,76 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kerkom-bij-sint-truiden-3800

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED
 • Grunbeck softliQ:SC18

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kerkom-Bij-Sint-Truiden verlaag je de dH waarde van 25,76 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €975.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kerkom-Bij-Sint-Truiden.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €740, excl. installatie. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1650 en €1850 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kerkom-Bij-Sint-Truiden.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos vakmannen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Elektrische waterontharderCirca €1130
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €150 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Kerkom-Bij-Sint-Truiden?
De hardheid in Kerkom-Bij-Sint-Truiden ligt rond de 25,76 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kerkom-Bij-Sint-Truiden.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie