Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Engelmanshoven

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 25,76 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Engelmanshoven zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 25,76 dH in Engelmanshoven.
 • Dit kan zorgen voor problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere stookkosten, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €305 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid EngelmanshovenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Engelmanshoven

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en/of kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Sint-Truiden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Engelmanshoven hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Engelmanshoven?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Engelmanshoven. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een meer efficiënte verwarming en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Engelmanshoven ontvangt een waterhardheid van 25,76. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Engelmanshoven

De waterhardheid van het water in Engelmanshoven bedraagt ongeveer 25,76 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-engelmanshoven-3800

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • NoCalc NoCalc
 • General electric GXOF27KE

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Engelmanshoven voer je de dH waarde terug van 25,76 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Engelmanshoven.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €110 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €700, zonder installeren. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €1850 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterverzachter in Engelmanshoven.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk snel monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1120
Onthardingstabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €90 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €250
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Engelmanshoven?
De waterhardheid in Engelmanshoven ligt rond de 25,76 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een minder droge huid, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Engelmanshoven.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie