Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Brustem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 25,76 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Brustem resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je nuttige info info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 25,76 dH in Brustem.
 • Dit kan leiden tot problemen als wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BrustemWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Brustem

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer Belgen nemen een professionele waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Sint-Truiden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Brustem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Brustem?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Brustem. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Brustem zit met een waterhardheid van 25,76. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Brustem

De waterhardheid van het leidingwater in Brustem bedraagt circa 25,76 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-brustem-3800

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 28
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Brustem verlaag je de dH waarde van 25,76 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Brustem.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €160 voor magnetische ontharders tot zo’n €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1300 en €1950 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Brustem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1110
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudCirca €145 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €160
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Brustem?
De hardheid in Brustem is doorgaans 25,76 dH. De meting in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Brustem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie