Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aalst

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 25,76 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Aalst heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 25,76 dH in Aalst.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid AalstTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Aalst

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en extra zeep en shampoo nodig? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een lager energieverbruik. In de gemeente Sint-Truiden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Aalst was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Aalst?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Aalst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Aalst zit met een waterhardheid van 25,76. Dat betekent Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Aalst

De waterhardheid van het drinkwater in Aalst is om en nabij de 25,76 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-aalst-3800

Populaire merken en modellen

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aalst reduceer je de dH waarde van 25,76 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Aalst.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten bij €840, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1900 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Aalst.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel monteurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Mechanische waterontharderVanaf €770
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1000
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractV.a €90 (jaarbasis)
InstallatieRond de €250
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Aalst?
De hardheid van het water in Aalst is om en nabij de 25,76 dH. De meting in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Aalst.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie