Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gorsem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, vies water of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 25,76 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Gorsem leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 25,76 dH in Gorsem.
 • Dit kan leiden tot onder andere kalkaanslag en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid GorsemWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3803
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Gorsem

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Sint-Truiden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Gorsem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Gorsem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Gorsem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Gorsem ontvangt een waterhardheid van 25,76. Samengevat: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Gorsem

De waterhardheid van het water in Gorsem ligt op ong. 25,76 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gorsem-3803

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gorsem reduceert je de dH waarde van 25,76 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gorsem.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €60 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €670, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €2250 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Gorsem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en gratis vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderVanaf €790
Elektronische waterontharderRond de €1050
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €85 per jaar
MontageVanaf €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Gorsem?
De waterhardheid in Gorsem is gemiddeld 25,76 dH. De meting in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gorsem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie