Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Duras

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 25,76 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Duras zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 25,76 dH in Duras.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkstrepen op ramen en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DurasTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3803
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid25,76 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Duras

Heb je in huis last van verstopte leidingen en onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Sint-Truiden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Duras wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Duras?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Duras. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Duras heeft een waterhardheid van 25,76. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Duras

De waterhardheid van het leidingwater in Duras is ongeveer 25,76 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 25,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-duras-3803

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Duras verklein je de dH waarde van 25,76 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Duras.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot wel €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €820, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1250 en €1900 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Duras.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos monteurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Elektrische waterontharderRond de €940
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €115 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €175
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Duras?
De hardheid van het water in Duras is circa 25,76 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Duras.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie