Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Deurle

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Deurle resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je praktische info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Deurle.
 • Dit kan leiden tot situaties als een witte aanslag op het glaswerk en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid DeurleTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Martens-Latem
Postcode9831
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Deurle

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Sint-Martens-Latem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Deurle was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Deurle?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Deurle. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Deurle ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Deurle

De waterhardheid van het water in Deurle is 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-deurle-9831

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Euro Combi compact 20
 • Delta Duplex unit
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Waterluxe Duo 12

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Deurle reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Deurle.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €50 voor magnetische ontharders tot ruim €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €760, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1375 en €1925 incl. installatie. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Deurle.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en zonder kosten experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Mechanische waterontharderBegint bij €750
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1030
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudRond de €100 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Deurle?
De hardheid van het kraanwater in Deurle is plus minus 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Deurle.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie