Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lembeke

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,68 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Lembeke heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je handige info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 15,68 dH in Lembeke.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als een irriterende huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €285 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LembekeFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKaprijke
Postcode9971
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Lembeke

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Kaprijke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Lembeke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lembeke?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Lembeke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Lembeke ontvangt een waterhardheid van 15,68. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lembeke

De waterhardheid van het water in Lembeke bedraagt circa 15,68 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lembeke-9971

Bekende modellen en merken

 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lembeke reduceert je de dH waarde van 15,68 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lembeke.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €750, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1500 en €2225 incl. installatie. In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Lembeke.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct installateurs, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Waterontharder (elektronisch)V.a €1050
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €80 op jaarbasis
MontageBegint bij €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Lembeke?
De hardheid van het kraanwater in Lembeke schatten we op 15,68 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lembeke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie