Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,02 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Onze-Lieve-Vrouw-Waver heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier vind je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 9,02 dH in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Onze-Lieve-Vrouw-WaverZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteSint-Katelijne-Waver
Postcode2861
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid9,02 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en/of te veel schoonmaken? Een groeiend aantal Belgen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en kalkvrije leidingen. In de gemeente Sint-Katelijne-Waver zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Onze-Lieve-Vrouw-Waver gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Onze-Lieve-Vrouw-Waver?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Onze-Lieve-Vrouw-Waver heeft een waterhardheid van 9,02. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Onze-Lieve-Vrouw-Waver

De waterhardheid van het water in Onze-Lieve-Vrouw-Waver bedraagt ongeveer 9,02 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,02 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,69 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-onze-lieve-vrouw-waver-2861

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Onze-Lieve-Vrouw-Waver minimaliseer je de dH waarde van 9,02 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €90 voor magnetische ontharders tot wel €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders starten bij €840, excl. installatie. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1350 en €2025 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en direct installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €880
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1010
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudRond de €95 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Onze-Lieve-Vrouw-Waver?
De hardheid van het water in Onze-Lieve-Vrouw-Waver is gemiddeld 9,02 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvoller water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie