Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Warmenhuizen

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Warmenhuizen resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Warmenhuizen.
 • Dit kan zorgen voor problemen als water met een vreemde smaak en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WarmenhuizenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1749
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Warmenhuizen

Ben jij ook klaar met een droge huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen plaatsen een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Schagen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Warmenhuizen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Warmenhuizen?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Warmenhuizen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Warmenhuizen heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Warmenhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Warmenhuizen is 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-warmenhuizen-1749

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM 42
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Waterluxe Duo 12
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Warmenhuizen reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Warmenhuizen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1950 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Warmenhuizen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en vandaag nog merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektrisch)V.a €1050
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €135 per 12 maanden
MontageV.a €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Warmenhuizen?
De waterhardheid in Warmenhuizen is om en nabij de 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Warmenhuizen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie