Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waarland

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Waarland zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Waarland.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €255 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WaarlandFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1738
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Waarland

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep huizenbezitters bestellen een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Schagen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Waarland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waarland?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Waarland. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Waarland heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Waarland

De waterhardheid van het drinkwater in Waarland bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-waarland-1738

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM 11
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Delta Ontario duplex
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Grunbeck softliQ:SC18

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waarland reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Waarland.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €770 (zonder installatiewerk). Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €2175 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Waarland.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Mechanische waterontharderRond de €700
Waterontharder (elektronisch)V.a €1090
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €110 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Waarland?
De hardheid van het kraanwater in Waarland schatten we op 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Waarland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie