Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tuitjenhorn

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Tuitjenhorn heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Tuitjenhorn.
 • Hierdoor ontstaan situaties als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid TuitjenhornTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1747
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Tuitjenhorn

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid of kalkstrepen op ramen? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Schagen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Tuitjenhorn hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Tuitjenhorn?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Tuitjenhorn. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Tuitjenhorn ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Tuitjenhorn

De waterhardheid van het drinkwater in Tuitjenhorn is 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tuitjenhorn-1747

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Ecowater ESM 42
 • Lubron Proline SXT2

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Tuitjenhorn minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Tuitjenhorn.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €830, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1650 en €1700 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Tuitjenhorn.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Elektronische waterontharderRond de €910
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €120 per 12 maanden
InstallatieC.a. €250
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Tuitjenhorn?
De hardheid van het water in Tuitjenhorn komt uit op ong. 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tuitjenhorn.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie