Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Maarten

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Sint Maarten maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Sint Maarten.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere energierekening, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint MaartenTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1744
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint Maarten

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of bittere smakende thee? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Schagen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Sint Maarten wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint Maarten?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Sint Maarten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint Maarten heeft een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Sint Maarten

De waterhardheid van het leidingwater in Sint Maarten bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-maarten-1744

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Calex Calex 15L
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint Maarten verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint Maarten.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1850 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €770 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1125 en €2050 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Sint Maarten.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Elektronische waterontharderVanaf €1030
Regeneratiezout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €155 p/jaar
MontageCirca €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Sint Maarten?
De waterhardheid in Sint Maarten ligt op 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint Maarten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie