Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dirkshorn

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Dirkshorn heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Dirkshorn.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid DirkshornWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1746
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Dirkshorn

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en/of kalk op de lak van de auto? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Schagen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Dirkshorn heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Dirkshorn?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Dirkshorn. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Dirkshorn heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Dirkshorn

De waterhardheid van het drinkwater in Dirkshorn is om en nabij de 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dirkshorn-1746

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Watergenius Blue Line Max
 • North Star 40ED
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dirkshorn reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Dirkshorn.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders beginnen bij €690, excl. installatie. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1250 en €1725 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Dirkshorn.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis merken, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Waterontharder (elektronisch)V.a €1110
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudRond de €140 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €250
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Dirkshorn?
De hardheid in Dirkshorn ligt rond de 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dirkshorn.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie