Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Maartensvlotbrug

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Sint Maartensvlotbrug maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina check je handige info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Sint Maartensvlotbrug.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als kalkaanslag en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint MaartensvlotbrugWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1753
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sint Maartensvlotbrug

Heb je last van een te hoge stroomrekening en/of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Schagen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sint Maartensvlotbrug hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint Maartensvlotbrug?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sint Maartensvlotbrug. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint Maartensvlotbrug kent een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Sint Maartensvlotbrug

De waterhardheid van het drinkwater in Sint Maartensvlotbrug bedraagt ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-maartensvlotbrug-1753

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco18
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Erie Slimline Eco8
 • Delta Garona
 • Apic Zetes junior

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint Maartensvlotbrug verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint Maartensvlotbrug.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten bij €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1300 en €2100 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Sint Maartensvlotbrug.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel experts, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Mechanische waterontharderC.a. €700
Elektrische waterontharderCirca €1170
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €110 p/jaar
PlaatsingVanaf €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Sint Maartensvlotbrug?
De waterhardheid in Sint Maartensvlotbrug komt uit op ong. 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint Maartensvlotbrug.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie