Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Maartensbrug

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Sint Maartensbrug maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website lees je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Sint Maartensbrug.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint MaartensbrugWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1752
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint Maartensbrug

Heb je last van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Schagen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Sint Maartensbrug heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint Maartensbrug?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Sint Maartensbrug. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sint Maartensbrug kent een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sint Maartensbrug

De waterhardheid van het water in Sint Maartensbrug is 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sint-maartensbrug-1752

Interessante installaties

 • Erie IQsoft Eco12
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • North Star 9ED
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint Maartensbrug verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint Maartensbrug.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1625 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders lopen op vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1150 en €1800 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterontharder in Sint Maartensbrug.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en gratis installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Elektronische waterontharderC.a. €1090
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €120 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Sint Maartensbrug?
De hardheid van het leidingwater in Sint Maartensbrug is ongeveer 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint Maartensbrug.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie