Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schagerbrug

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Schagerbrug heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Schagerbrug.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €280 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid SchagerbrugZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1751
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Schagerbrug

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer mensen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Schagen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Schagerbrug hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Schagerbrug?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schagerbrug. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Schagerbrug ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere stookkosten, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Schagerbrug

De waterhardheid van het drinkwater in Schagerbrug bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schagerbrug-1751

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Erie IQsoft Eco9
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • BWT AQA Perla Duo
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schagerbrug verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Schagerbrug.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2150 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €670 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1825 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Schagerbrug.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €65
Mechanische waterontharderRond de €650
Elektrische waterontharderV.a €970
Tabletten€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €140 p/jaar
InstallatiekostenCirca €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Schagerbrug?
De waterhardheid in Schagerbrug is grofweg 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schagerbrug.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie