Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hierden

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Hierden maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.60 dH in Hierden.
 • Dit kan zorgen voor problemen als wit uitslaande wanden en tegels en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €300 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid HierdenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3849
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid5.60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hierden

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en/of extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en lagere energiekosten. In de gemeente Harderwijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Hierden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hierden?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hierden. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hierden heeft een gemeten waterhardheid van 5.60. Samengevat: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hierden

De waterhardheid van het leidingwater in Hierden is om en nabij de 5.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hierden-3849

Interessante installaties

 • Boshuis Duolux plus 400
 • General electric GE-45HF
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Euro Combi compact 30
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hierden verlaag je de dH waarde van 5.60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hierden.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders starten bij €720, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1125 en €2000 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Hierden.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektrische waterontharderV.a €970
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 per beurt
PlaatsingC.a. €250
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Hierden?
De waterhardheid in Hierden bedraagt 5.60 dH. De meting in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hierden.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere stookkosten, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie