Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vlimmeren

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Vlimmeren heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je belangrijke informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Vlimmeren.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €315 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid VlimmerenFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBeerse
Postcode2340
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vlimmeren

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Beerse kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Vlimmeren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vlimmeren?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Vlimmeren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vlimmeren heeft een geschatte waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Vlimmeren

De waterhardheid van het leidingwater in Vlimmeren bedraagt ongeveer 12,32 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-vlimmeren-2340

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Duo 7
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vlimmeren voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vlimmeren.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €690, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1625 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Vlimmeren.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel vakmannen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Waterontharder (elektrisch)Circa €920
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €110 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €180
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Vlimmeren?
De hardheid in Vlimmeren ligt op 12,32 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vlimmeren.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie