Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Koningshooikt

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,76 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Koningshooikt maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je praktische informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,76 dH in Koningshooikt.
 • Dit kan leiden tot onder andere strepen op de ramen en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €330 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid KoningshooiktHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteLier
Postcode2500
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Koningshooikt

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer mensen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, fris kraanwater en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Lier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Koningshooikt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Koningshooikt?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Koningshooikt. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Koningshooikt heeft een gemeten waterhardheid van 11,76. Samengevat: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Koningshooikt

De waterhardheid van het leidingwater in Koningshooikt is ongeveer 11,76 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-koningshooikt-2500

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Mooiwater Mini+
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Bayard Ecosoft 15

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Koningshooikt verlaag je de dH waarde van 11,76 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Koningshooikt.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €125 voor magnetische ontharders tot wel €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €2050 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Koningshooikt.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel installateurs, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €730
Elektrische waterontharderRond de €1180
Zout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €85 per jaar
PlaatsingBegint bij €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Koningshooikt?
De hardheid van het water in Koningshooikt schatten we op 11,76 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Koningshooikt.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie