Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Olmen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, smerig water of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,64 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Olmen leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,64 dH in Olmen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals strepen op de ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €260 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid OlmenHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBalen
Postcode2491
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid10,64 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Olmen

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of strepen op de ramen? Steeds meer huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Balen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Olmen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Olmen?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Olmen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Olmen zit met een waterhardheid van 10,64. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Olmen

De waterhardheid van het water in Olmen is om en nabij de 10,64 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10,64 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,30 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-olmen-2491

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Olmen verlaag je de dH waarde van 10,64 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Olmen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €790, exclusief installatiekosten. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1225 en €2175 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Olmen.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos supersnel experts, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Mechanische waterontharderRond de €790
Elektrische waterontharderCirca €1020
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €150 per beurt
PlaatsingRond de €160
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Olmen?
De waterhardheid in Olmen komt uit op ong. 10,64 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Olmen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie