Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lent

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Lent heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.60 dH in Lent.
 • Dit kan zorgen voor problemen als bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LentHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6663
Gem. Gasverbruik M31150 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23900 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lent

Heb je last van een irriterende huid en/of glascorrosie? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, betere smaak van water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Nijmegen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Lent heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lent?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lent. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lent heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lent

De waterhardheid van het water in Lent bedraagt circa 7.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lent-6663

Interessante installaties

 • Apic Melite
 • Delta Arenal
 • Bayard Tenera 14
 • AEG 18 L
 • Mooiwater Compact

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lent reduceert je de dH waarde van 7.60 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lent.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €720, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €2150 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Lent.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Elektrische waterontharderVanaf €960
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €100 op jaarbasis
MontageBegint bij €270
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Lent?
De waterhardheid in Lent ligt rond de 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lent.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie