Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Niel-Bij-As

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Niel-Bij-As zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je handige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Niel-Bij-As.
 • Hierdoor ontstaan situaties als droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €235 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Niel-Bij-AsHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteAs
Postcode3668
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Niel-Bij-As

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of bittere thee en koffie? Veel mensen kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente As kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Niel-Bij-As heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Niel-Bij-As?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Niel-Bij-As. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Niel-Bij-As kent een waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Niel-Bij-As

De waterhardheid van het water in Niel-Bij-As bedraagt ongeveer 8,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-niel-bij-as-3668

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • North Star 25ED
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Ecowater Galaxy VDR14

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Niel-Bij-As verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Niel-Bij-As.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €85 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Buiten deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €740, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1525 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Niel-Bij-As.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel installateurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €130
Mechanische waterontharderV.a €880
Elektrische waterontharderVanaf €1130
Zouttabletten€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €80 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €275
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Niel-Bij-As?
De hardheid van het water in Niel-Bij-As ligt rond de 8,40 dH. De waarde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Niel-Bij-As.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie