Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Snelrewaard

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Snelrewaard resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je praktische informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.50 dH in Snelrewaard.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid SnelrewaardWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3425
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Snelrewaard

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Flink wat woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Oudewater werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Snelrewaard hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Snelrewaard?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Snelrewaard. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Snelrewaard kent een waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lagere energiekosten, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Snelrewaard

De waterhardheid van het water in Snelrewaard is 7.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-snelrewaard-3425

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Compact 14
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Lubron Softstar SXT2
 • Euro Combi compact 10
 • SuperSoft SuperSoft

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Snelrewaard reduceert je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Snelrewaard.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €75 voor magnetische ontharders tot meer dan €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €690 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1175 en €1800 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Snelrewaard.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderCirca €840
Elektronische waterontharderC.a. €1060
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €110 op jaarbasis
MontageC.a. €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Snelrewaard?
De waterhardheid in Snelrewaard schatten we op 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht is ongeveer 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Snelrewaard.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie