Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Polsbroek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Polsbroek heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je handige info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.40 dH in Polsbroek.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als minder lekker water en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €215 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid PolsbroekHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3415
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34200 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Polsbroek

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of onnodig veel schoonmaken? Steeds meer Hollanders en Belgen installeren een innovatieve waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Lopik opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Polsbroek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Polsbroek?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Polsbroek. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Polsbroek kent een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Polsbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Polsbroek is ongeveer 7.40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-polsbroek-3415

Vaak geplaatste ontharders

 • 038waterontharder Compact 10
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Atlantis AT210
 • Detandt-Simon Primo 12

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Polsbroek minimaliseer je de dH waarde van 7.40 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Polsbroek.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie zit ergens tussen de €1175 en €2200 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Polsbroek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Elektronische waterontharderBegint bij €950
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €155 p/jaar
InstallatieV.a €250
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Polsbroek?
De waterhardheid in Polsbroek bedraagt 7.40 dH. De waarde in de provincie Utrecht komt uit op ongeveer 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Polsbroek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie