Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Benschop

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Benschop zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.40 dH in Benschop.
 • Dit kan zorgen voor problemen als aanslag op servies en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BenschopWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34200 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Benschop

Ben jij ook klaar met huidirritaties en apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Lopik kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Benschop hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Benschop?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Benschop. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Benschop ontvangt een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Benschop

De waterhardheid van het leidingwater in Benschop bedraagt ongeveer 7.40 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-benschop-3411

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Electrolux 18L
 • Erie IQsoft Eco26
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Apic Nessos
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Benschop minimaliseer je de dH waarde van 7.40 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Benschop.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders starten vanaf €680, zonder installeren. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Benschop.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel monteurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Tabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenCirca €125 per jaar
InstallatiekostenCirca €225
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Benschop?
De hardheid in Benschop is circa 7.40 dH. De meting in de provincie Utrecht ligt op 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen middels zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Benschop.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie