Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Jaarsveld

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Jaarsveld zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH in Jaarsveld.
 • Dit is de oorsprong van onder andere koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid JaarsveldZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3413
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34200 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Jaarsveld

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Lopik zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Jaarsveld hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Jaarsveld?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Jaarsveld. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Jaarsveld zit met een waterhardheid van 7.40. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Jaarsveld

De waterhardheid van het leidingwater in Jaarsveld is ongeveer 7.40 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-jaarsveld-3413

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Watts OneFlow
 • Delta Duplex compact
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Detandt-Simon Futura 25
 • 038waterontharder Compact 10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Jaarsveld minimaliseer je de dH waarde van 7.40 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Jaarsveld.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1250 en €2175 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Jaarsveld.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Mechanische waterontharderV.a €750
Elektronische waterontharderC.a. €1160
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €135 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Jaarsveld?
De hardheid in Jaarsveld is circa 7.40 dH. De waarde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Jaarsveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie