Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lopikerkapel

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Lopikerkapel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.40 dH in Lopikerkapel.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LopikerkapelHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3412
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34200 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lopikerkapel

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en onnodig veel schoonmaken? Steeds meer Nederlanders kiezen een slimme waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Lopik zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lopikerkapel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lopikerkapel?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Lopikerkapel. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lopikerkapel heeft een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lopikerkapel

De waterhardheid van het leidingwater in Lopikerkapel bedraagt circa 7.40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lopikerkapel-3412

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Electric GXOF27KE
 • Erie IQsoft Eco9
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lopikerkapel voer je de dH waarde terug van 7.40 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lopikerkapel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1900 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €800, zonder installeren. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €1850 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Lopikerkapel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Mechanische waterontharderV.a €760
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1010
Zout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €155 p/jaar
InstallatieBegint bij €220
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Lopikerkapel?
De waterhardheid in Lopikerkapel is doorgaans 7.40 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lopikerkapel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie