Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Papekop

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Papekop maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten vind je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Papekop.
 • Hierdoor ontstaan onder andere wit uitslaande wanden en tegels en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid PapekopHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3464
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Papekop

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en/of eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Oudewater opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Papekop wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Papekop?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Papekop. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Papekop heeft een gemeten waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere stookkosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Papekop

De waterhardheid van het leidingwater in Papekop is ongeveer 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-papekop-3464

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • AEG 18 L
 • BWT AQA smart C
 • General electric GE-18C
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Papekop minimaliseer je de dH waarde van 7.50 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Papekop.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Van €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €1725 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders zijn zo’n €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €2250 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Papekop.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos experts, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Elektronische waterontharderBegint bij €1160
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €145 p/jaar
PlaatsingC.a. €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Papekop?
De hardheid in Papekop is om en nabij de 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Papekop.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie