Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Giessenlanden

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Giessenlanden resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website verzamel je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Giessenlanden.
 • Dit kan leiden tot issues zoals water met een vreemde smaak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €320 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid GiessenlandenFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Giessenlanden

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Giessenlanden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Giessenlanden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Giessenlanden?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Giessenlanden. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Giessenlanden zit met een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Giessenlanden

De waterhardheid van het leidingwater in Giessenlanden bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-giessenlanden-3381

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Garona
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Giessenlanden voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Giessenlanden.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €780, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1750 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Giessenlanden.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten installateurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Elektrische waterontharderVanaf €1070
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €120 per jaar
PlaatsingskostenV.a €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Giessenlanden?
De waterhardheid in Giessenlanden is circa 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Giessenlanden.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie