Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hardinxveld-Giessendam

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Hardinxveld-Giessendam leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Hardinxveld-Giessendam.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals droge haren na een douchebeurt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Hardinxveld-GiessendamZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcode3372
Gem. Gasverbruik M31280 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hardinxveld-Giessendam

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal mensen installeren een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, water met een lekkere smaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hardinxveld-Giessendam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hardinxveld-Giessendam?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hardinxveld-Giessendam. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hardinxveld-Giessendam zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hardinxveld-Giessendam

De waterhardheid van het leidingwater in Hardinxveld-Giessendam bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hardinxveld-giessendam-3372

Veel gekozen merken

 • Delta Escalda
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hardinxveld-Giessendam verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hardinxveld-Giessendam.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders beginnen bij €710, zonder installeren. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1300 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Hardinxveld-Giessendam.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektrische waterontharderC.a. €930
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €135 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Hardinxveld-Giessendam?
De waterhardheid in Hardinxveld-Giessendam is gemiddeld 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, smaakvoller water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hardinxveld-Giessendam.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie