Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Welden

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Welden resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je handige informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Welden.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als water met een vreemde smaak en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €200 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid WeldenHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Welden

Heb jij genoeg van huidirritaties of strepen op je ruiten? Een groot deel van de huishoudens nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Oudenaarde werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Welden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Welden?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Welden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Welden heeft een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Welden

De waterhardheid van het leidingwater in Welden is ongeveer 22,40 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-welden-9700

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow
 • Remon Waterontharders Kama

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Welden minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Welden.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €730, excl. installatie. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1100 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Welden.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel specialisten, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €145
Mechanische waterontharderVanaf €800
Elektrische waterontharderV.a €920
Zout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €145 (jaarbasis)
MontageVanaf €200
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Welden?
De hardheid van het leidingwater in Welden is om en nabij de 22,40 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Welden.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie