Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mullem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Mullem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je handige informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Mullem.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid MullemFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Mullem

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en/of eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Belgen plaatsen een slimme waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Oudenaarde vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Mullem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mullem?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Mullem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Mullem heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Mullem

De waterhardheid van het water in Mullem ligt op ong. 22,40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-mullem-9700

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mullem verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Mullem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €740, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1275 en €1775 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Mullem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Mechanische waterontharderV.a €810
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1110
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €105 (jaarbasis)
InstallatieV.a €225
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Mullem?
De waterhardheid in Mullem is grofweg 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Mullem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie