Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nederename

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Nederename heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 22,40 dH in Nederename.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere water met een vreemde smaak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid NederenameHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nederename

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en bittere thee en koffie? Een toenemende groep Belgen installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Oudenaarde zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Nederename gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nederename?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Nederename. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt smaakvol water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nederename heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nederename

De waterhardheid van het drinkwater in Nederename bedraagt ongeveer 22,40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nederename-9700

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nederename verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nederename.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €170 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2075 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €750, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1250 en €2150 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Nederename.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Elektronische waterontharderRond de €1190
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €100 per 12 maanden
MontageV.a €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Nederename?
De hardheid in Nederename is doorgaans 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nederename.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie